Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνέχεια από το ΣΦΝΧ στα όσα γράψαμε για την απαράδεκτη απόφαση της Hellenic Seaways, που υποβαθμίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου!


Συνέχεια στα όσα γράψαμε την Κυριακή στο σχολίο μας "Απαράδεκτη η Hellenic Seaways! Μείωσε τα δρομολόγια για Χίο-Μυτιλήνη και παράλληλα αύξησε τις ώρες του ταξιδιού", (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε), δίνει ο άτυπος Σύλλογος Φίλων Νομού Χίου (όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΦΝΧ, δεν έχει καταστατικό, ούτε πρόεδρο και ιδρύθηκε από μέλη του παλιού Συλλόγου Οπαδών Νυχτερινής Χίου, ο οποίος βρίσκεται ανενεργός), στο θέμα με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας. Η ανακοίνωση του νεοσύστατου Συλλόγου έχει ως εξής:

"Ο Σ.Ο.Φ.Χ., μ' αφορμή τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας, τονίζει ότι μέχρι ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Καθημερινά μαθαίνουμε ότι...
οι δυο εταιρίες αποφασίζουν για εμας, χωρις εμάς. Στην αρχή η ΝΕΛ απέσυρε, τόσο το ΜΥΤΙΛΗΝΗ όσο και το European Express και έβαλε στη θέση τους το ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ένα πλοίο, ναι μεν αξιόπλοο και πολυτελές, αλλά αρκετά ταλαιπωρημένο.

Η ΝΕΛ με τη Hellenic Seaways σε πρώτο στάδιο τα είχαν βρει, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έπαιρνε κόσμο και  το ΘΕΟΦΙΛΟΣ φορτηγά.

Πολλές φορές γίναμε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων, να έρχεται δηλαδή το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στο λιμάνι μας, χωρίς να βγάζει ένα φορτηγό και το ξημέρωμα το ΘΕΟΦΙΛΟΣ να έρχεται γεμάτο φορτηγά.

Πριν λίγο καιρό η Hellenic Seaways μας έλεγε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στα δρομολόγια της. Αντίθετα, όμως με τα όσα έλεγε ανακοίνωσε πριν λίγα 24ώρα ότι το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πρώτον, θα κάνει σχεδόν 8 ώρες, Πειραιά-Χίο και δεύτερον το πλοίο θα έρχεται 3 φορές την εβδομάδα στο νησί μας.

24 ωρες μετά η ΝΕΛ ανακοινώνει  ότι το πλοίο της θα έρχεται τις ημέρες που δεν θα έρχεται το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Αυτός είναι ο υγιής ανταγωνισμός κύριοι;;;

Το εξωφρενικό είναι ότι η Hellenic Seaways κρατά τις ίδιες τιμές με πριν, ενώ το πλοίο ουσιαστικά μειώνει  ταχύτητα.

Μια αεροπορική θέση στο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ είναι 32ευρω με 32ευρώ παίρνεις καμπίνα στο Μυτιλήνη, αλλά αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε το πλοίο που μας κάνει ανάγκη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως στο πριγκιπάτο που λέγετε ΧΙΟΣ ΔΕΝ αντιδρά Κανένας! Που είναι η ‘’δήθεν’’ επιτροπή αγώνα για το ακτοπλοϊκό;; Αλλά τι να περιμένει κάνεις όταν η επιτροπή αυτή απαρτίζεται από Δήμαρχο και βουλευτές!!

Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί Λαϊκή επιτροπή αγώνα από συλλόγους, από τα ΑΜΕΑ, την ΕΛΜΕ, εμπορικό Σύλλογο κ.α.  μακριά από κόμματα και κάθε λογής ψηφοθήρες..


Ήρθε η ώρα για ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!

Οι Σαμιώτες κάθε μέρα είναι στο καταπέλτη του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. Έχουν κερδίσει έδαφος, όπως λένε ναυτιλιακά site, και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, μάλλον θα επιστρέψει!!!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

ΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ….!!!

Aν κάποιοι θέλουν να κάνουν την Χίο ένα ξερονήσι, ας μας το πουν τώρα!

Όσοι είναι ανίκανοι να υπερασπιστούν το συμφέρον των κάτοικων του νησιού να παραιτηθούν ΤΩΡΑ!!

Υ.Γ.(1) λόγω  εκλογών ακούμε ένα σωρό έργα, ξαφνικά θα γίνουν όλα, αεροδρόμιο-λιμάνι-δρόμοι.. Τα πάντα.

Με την τόση ευκολία που βρήκαν λεφτά θα μπορούσατε να βρείτε λεφτά να φτιάχνει μια Πανεπιστημιούπολη στα Ταμπάκικα, (γιατί πάνω από όλα είναι η παιδεία και η υγεία μας), αλλά το κυριότερο θα μεριμνούσατε για τους άστεγους, αλλά και όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη, αυτά είναι έργα!! Κύριοι!

Υ.Γ.(2) Ένα ανέκδοτο στους υποστηριχτές του νέου λιμανιού. Νέο λιμάνι θέλετε, πλοία να δέσουν θα έχουμε;;;


Xios 31-1-2012
Σ.Ο.Φ.Χ"

ΣΧΟΛΙΟ του διαχειριστή
του Blog Οδυσσέα Κοκκινάκη

Εγώ ο Οδυσσέας Κοκκινάκης, ως διαχειριστής του συγκεκριμένου Blog, δημοσιεύω την ανακοίνωση του νεοσύστατου άτυπου Συλλόγου, διότι συμφωνώ καταρχήν με την κύρια ιδέα του, κάτι που είχα επισημάνει σε προσωπικό μου σχόλιο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways, χαρακτηρίζοντας την εταιρία, για τη συγκεκριμένη ενέργειά της, ως απαράδεκτη.

Βέβαια, διαχωρίζω τη θέση μου, σε κάποια σημεία της ανακοίνωσης, αφού πιστεύω ότι για να πετύχει κάποια αντίδραση, από το Χιώτικο λαό -κάτι που πρέπει να συμβεί πολύ σύντομα- αυτή πρέπει να γίνει οργανωμένα και να είναι όλοι μαζί ενωμένοι και όχι να υπάρχει διάσπαση με τις εκλεγμένες, από την πλειοψηφία, τουλάχιστον, αρχές.

Σίγουρα χρειάζονται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις λαϊκής βάσης για να πετύχει μια οργανωμένη αντίδραση, χρειάζεται όμως να συστρατευτούν όλοι σ' αυτόν τον αγώνα και αναφερόμαστε:

Στο δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη.

Στους βουλευτές του νησιού μας Ελπίδα Τσουρή και Κωστή Μουσουρούλη.

Και γενικά σ' όλους τους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις της λεγόμενης εξουσίας.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι πρέπει ενωμένοι όλοι οι Χιώτες, όπου και αν βρίσκονται, να αντιδράσουν για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας , ώστε να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα του αγώνα, υπέρ των κατοίκων και των επισκεπτών της Χίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου