Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δύο ερωτήσεις στον υπουργό Ενέργειας από τον Κωστή Μουσουρούλη για θέματα ενέργειας στα νησιά του Αιγαίου

Η πρώτη για την ενεργειακή κάλυψη των νησιών του Αιγαίου και η δεύτερη για χρέη προς την Τουρκία για ενεργειακά θέματα

Δύο ερωτήσεις για θέματα ενεργειακών σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας κατέθεσαν προς τον υπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Βρούτσης, Σπύρος Γαληνός, Μίκα Ιατρίδη και Κωστής Μουσουρούλης.

Με την πρώτη ερώτηση...
(Αρ. πρωτ. 2375/6.12.11) οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν επίσημη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς του υπουργείου, σχετικά με την ενεργειακή κάλυψη των νησιών του Αιγαίου, καθώς έχουν δει το φως της δημοσιότητας αντιφατικές πληροφορίες.

Ειδικότερα, ρωτούν για το αν έχουν υποβληθεί σχετικές προτάσεις από κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς της Τουρκίας προς το υπουργείο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν σχετικά με πρόνοιες που τυχόν έχουν ληφθεί όσον αφορά στα ακριτικά νησιά μας.
(Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης)


Η δεύτερη ερώτηση (Αρ. πρωτ. 2376/6.12.11) αφορά σε δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Γείτονος περί «χρεών της Ελλάδος προς την Τουρκία πολλών εκατομμυρίων ευρώ» για ενεργειακά θέματα.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να ενημερωθούν για τις συναλλαγές που υπάρχουν σε επίπεδο ενεργειακών σχέσεων με την παράθεση των πραγματικών στοιχείων που υφίστανται. Περαιτέρω, ρωτούν τον υπουργό για το αν έχει ζητηθεί η συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης σχετικά με τα ενεργειακά θέματα Ελλάδος – Τουρκίας.
 (Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου