Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Φουρτούνα" στα δρομολόγια των πλοίων εν όψει καλοκαιριού

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Κορίνθου παραμένουν περίπου 50 ναυτεργάτες, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι εμποδίζουν τη φόρτωση του πλοίου «Olymbus». (πρώην «ropax II»).

Οι ναυτεργάτες στα πλοία...
«Aqua Hercules» (πρώην «ropax 1») και «Olymbus» (πρώην «ropax 2») της ΝΕL αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.). Παράλληλα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο από την ΠΝΟ προς την εν λόγω εταιρεία, με αίτημα τη ναυτολόγηση επιπλέον ναυτικών στα πληρώματα των δύο πλοίων, με συλλογική σύμβαση και κοινωνική ασφάλιση.

Οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, διαμαρτύρονται, επίσης, για την κατάργηση από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) του τέλους του ΚΑΕΟ, που αποδίδεται στο ΝΑΤ, με το σκεπτικό ότι το ταμείο τους χάνει μεγάλα ποσά. Τονίζουν, επιπλέον, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να καταργήσει τη δεκάμηνη υποχρεωτική απασχόληση των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το ΥΘΥΝΑΛ, έπειτα από σχετικό αίτημα των ακτοπλόων, κατέθεσε τροπολογία στη βουλή, σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιουνίου καταργούνται ορισμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο φτηνά.

Μεταξύ αυτών των κρατήσεων υπέρ τρίτων ήταν και το τέλος του ΚΑΕΟ (σ.σ. ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανερχόταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου