Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι Ισπανοί μας ξύπνησαν! Το Σύνταγμα "αγκάλιασε" τους χιλιάδες Αγανακτισμένους - Οι Έλληνες έδειξαν ότι δεν κοιμούνται

- Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τα παιδιά τους, στο Σύνταγμα
-Τα συνθήματα είναι κατά της κρίσης, του μνημονίου και των Ελλήνων πολιτικών
- Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και όλοι κάθονται στο δρόμο

Χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά βλέπουν στις τηλεοράσεις τους πολιτικούς να οδηγούν τις ζωές τους, από το κακό στο χειρότερο, κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να τους πουν ένα...
"ΦΤΑΝΕΙ", πλημμυρισμένοι από "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ". Πάνω από 12.000 άνθρωποι άφησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και έδωσαν το πιο όμορφο και βροντερό παρόν στην πλατεία Συντάγματος και έδειξαν ότι οι Έλληνες είναι τελικά ξύπνιοι και δεν κοιμούνται.

Βέβαια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι
Ισπανοί ήταν το ξυπνητήρι μας...


Αν οι Ισπανοί δεν είχαν πληγώσει τον εγωισμό μας, με το γνωστό σύνθημα που έγραφαν σε πανό τους, "Κάντε ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες", σήμερα το απόγευμα κανείς από μας, και τους 1000άδες άλλους συμπολίτες μας δεν θα είχε κατέβει στο Σύνταγμα να δηλώσει την "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ".
Μπορεί για διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Τρόικα να μας ξεζουμίζει αλλά δυστυχώς, παράλληλα μας κρατούσε, μέχρι σήμερα σε καταστολή.
Μα αποκοίμιζε γεμίζοντάς μας ενοχές ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είχε ξεφύγει, και ότι πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα στην Ελλάδα, λες και έφταιγε ο απλός λαός, οι συνταξιούχοι, οι απλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, που κάποια μεγαλολαμόγια του πολιτικού κυρίως χώρου, αλλά και του επιχειρηματικού, "τα έφαγαν".
Μέχρι και αυτός ο απαράδεκτος τύπος που ακόμα κυκλοφορεί ανάμεσά μας και δεν ντρέπεται, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ο πιο καυστικός, ρίχνοντας τη μεγαλύτερη ευθύνη στο λαό, με τη φράση, "Μαζί τα φάγαμε".

Οι ενοχές λοιπόν κοίμιζαν τον λαό

Οι ενοχές λοιπόν που σκόπιμα μας δημιούργησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τις φράσεις "μαζί τα φάγαμε", "οι τεμπέληδες Έλληνες" κ.λπ. μας αποκοίμιζαν, ενώ παράλληλα από την άλλη πλευρά, μας δαγκώνουν με τις πιο κοφτερές μασέλες που διαθέτουν.
Κόβουν από το χαμηλοσυνταξιούχο, ενώ οι "εργαζόμενοι" (συγγενείς και φίλοι) στη Βουλή, απολαμβάνουν τα οφέλη των 16 μισθών το χρόνο.

Έτσι λοιπόν, όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και εμείς, δεν κατέβηκαν με τις σημαίες των λαμογιοκομμάτων, ούτε με μπροστάριδες κάποιους τεμπελοσυνδικαλιστές. Κατέβηκαν με μοναδικό γνώμονα την ψυχή τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν άλλο να αντέξουν τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το ίδιο τους το μέλλον.

Ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους, με τα μωρά τους σε καροτσάκια, παππούδες με τα εγγόνια τους, νέοι άνθρωποι από κάθε περιοχή της Αθήνας, από κάθε κοινωνική τάξη, έφθασαν στο Σύνταγμα και δεν φεύγουν από εκεί μέχρι η φωνή τους να φτάσει στα αυτιά όλων όσων βρίσκονται μέσα στη Βουλή.

Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών, ήσυχοι και απλοί άνθρωποι που με αυτό τον τρόπο διαδήλωσαν και έστειλαν το μήνυμα στους ΔΝΤ και τροϊκατζίδες, μέσω των Ισπανών "Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε".

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ανά δέκα λεπτά τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο και καλεί τους πολιτικούς να βγουν έξω από τη Βουλή και να φύγουν από τη χώρα, με βασικό σύνθημα "Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα".

Οι διαδηλωτές κοιτώντας τη Βουλή, φωνάζουν ως συνήθως "κλέφτες" απευθυνόμενους στους πολιτικούς, ενώ φωνάζουν και διάφορα άλλα συνθήματα κατά της κρίσης.

Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο και στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου