Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ανοίγει ο "δρόμος" για την ανοικοδόμηση της παραλιακής ζώνης στη Βολισσό

Με στόχο να καταστεί δυνατή και βιώσιμη η ουσιαστική ανάπτυξη των οικισμών Λήμνου, Λημνιών και Χωρής, η Νομαρχία Χίου, πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αμανής για την εκπόνηση της μελέτης «εφαρμογή πολεοδομικής μελέτης των οικισμών Λήμνου, Λημνιών και Χωρής του Δήμου Αμανής.

Επίσης, στους στόχους της Νομαρχίας, είναι:...


-Να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, όσον αφορά την έκδοση οικοδομικών αδειών στην έκταση για την οποία έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη με την αριθ.πρωτ. 20341/16-5-2003 απόφαση του Υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

-Να δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Αμανής να υλοποιήσει τις προβλεπόμενες από την πολεοδομική μελέτη τεχνικές υποδομές εξυπηρέτησης και εξασφάλισης των αναγκών οικιστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος των οικισμών.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό το κόστος των μελετών ανέρχεται σε 160.000 ευρώ, περίπου, τα οποία θα καλυφθούν κατά 50% από τη Νομαρχία και το υπόλοιπο 50% από το Δήμο Αμανής.

Σημειώνεται ότι με την εκπόνηση της μελέτης λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχή της Βολισσού, καθώς θα μπορέσουν να προβούν στην έκδοση οικοδομικών αδειών και παράλληλα καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη βιώσιμη και με σεβασμό στο περιβάλλον ανάπτυξη των οικισμών.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αλιείς

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι 6-7 ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, αλλά και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών στα Λημνιά την περασμένη Κυριακή από τους ισχυρότατους Νότιους ανέμους 8-9 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή. Η κακοκαιρία άφησε πίσω αρκετές ζημιές:

Έσπασε και βύθισε στη θάλασσα το δεξί κόκκινο φανάρι του λιμένα, ενώ τα κύματα απέκλεισαν τις καφετέριες Hook και Sail in και το εστιατόριο, καθώς και το εστιατόριο που βρίσκεται στο λιμανάκι, καθώς τα κύματα έφτασαν μέχρι τις πόρτες τους.br /Όπως τονίζουν οι ψαράδες, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην περιοχή, η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει λύση, φτιάχνοντας το λιμάνι έτσι ώστε να προστατεύονται τα σκάφη όταν έχει τέτοιους ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου