Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Ποιους αφορά

Δραστικές μειώσεις σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ προανήγγειλε την Τετάρτη (18/10/2017) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης είπε πως το Νοέμβριο θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση οι αλλαγές του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) ενώ επίκεινται και αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

«Ξεκίνησαν οι Κυκλάδες που τελειώνουν φέτος και μετά είναι η...
διασύνδεση της Κρήτης που θα ολοκληρωθεί ως το 2020 όπου τα ΥΚΩ θα έχουν μειωθεί στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί. Ο τρόπος που τιμολογείται η ενέργεια έχει τη μορφή μιας σκάλας με απότομα σκαλοπάτια. Το εντοπίσαμε πέρσι όπου με αυξημένη κατανάλωση άλλαζες σκαλοπάτι. Η βασική αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση να υπάρξει εξομάλυνση σε αυτού του είδους την τιμολόγηση που προϋπήρχε», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Και πρόσθεσε: «Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ και θα νομοθετηθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος είναι θέμα των εταιρειών».

Επιπλέον, όπως είπε, θα αλλάξει το κοινωνικό τιμολόγιο με στόχο την ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων, «ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που ακούμε κατά καιρούς».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα είναι ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό πακέτο και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί στο τέλος του 2017.

Τέλος, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική ο υπουργός Περιβάλλοντος εκτίμησε ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα σταθερότητας στην περιοχή.

«Είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το φάσμα των θεμάτων που συζητήθηκαν περιελάμβανε ενέργεια με πολλά έργα υποδομής. Επίσης περιελάμβανε την άμυνα και το καίριο θέμα της Σούδας, καθώς και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία υπήρξε ένα πλαίσιο συμφωνιών», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου