Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Aπό επίπληξη έως και αποκλεισμός η πιθανή τιμωρία της Αλβανίας για το πανό

Euro 2016: Aπό επίπληξη έως και αποκλεισμός η πιθανή τιμωρία της Αλβανίας για το πανόΤο προκλητικό, συκοφαντικό και ανθελληνικό πανό των Αλβανών στο EURO που κατηγορεί την Ελλάδα για γενοκτονία ίσως να το πληρώσει... ακριβά η Αλβανία. Η πιθανή τιμωρία της από την UEFA είναι από απλή επίπληξη και προειδοποίηση μέχρι και αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή του Euro στο...
άρθρο 47 για τους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων παραπέμπει στον Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA και στο άρθρο 16.

Σύμφωνα με αυτό οι σύλλογοι και οι εθνικές ομοσπονδίες ευθύνονται για τις πράξεις των μελών και των οπαδών τους.

Μπορούν να τιμωρηθούν για μια σειρά αντιδράσεων, ακόμη και χειρονομίες, και φράσεις. Επίσης, για αντικείμενα και μετάδοση μηνυμάτων που δεν σχετίζονται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα αν σχετίζονται με πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό περιεχόμενο ή είναι αν είναι προσβλητικά και προκλητικά.

Η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει τη σοβαρότητα του κάθε συμβάντος και ορίζει αναλόγως ποινές. Εξετάζονται ξεχωριστά περιπτώσεις προκλητικών πολιτικών μηνυμάτων και παίζει ρόλο εάν αντιδράσει άμεσα ή όχι η ομοσπονδία.

Η κλίμακα των ποινών αρχίζει από απλή προειδοποίηση και συνεχίζεται με επίσημη επίπληξη και πρόστιμο, μετά με ακύρωση αποτελέσματος και αφαίρεση βαθμών και διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ποινές μπορεί να φθάσουν μέχρι και στον αποκλεισμό των γηπέδων, επιστροφή των τίτλων και των βραβείων και αποκλεισμό από διοργανώσεις που είτε είναι σε εξέλιξη είτε πρόκειται να γίνουν.

Οι Αλβανοί είναι υπότροποι για τα γεγονότα στον αγώνα με την Σερβία, ενώ η ομοσπονδία τους δεν έχει αντιδράσει ακόμη για το πανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου