Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

“Κόκκινα” δάνεια: Στοιχεία δανειοληπτών ζητά από τις τράπεζες ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας

“Κόκκινα” δάνεια: Στοιχεία δανειοληπτών ζητά από τις τράπεζες ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέαςΕπιστολή με την οποία ζητάει από όλες τις τράπεζες να του χορηγήσουν τα στοιχεία των δανειοληπτών από τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια άνω των 30 εκ ευρώ απέστειλε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο εισαγγελέας αναφέρει:

Γραφείο Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος
Ιωάννη Δραγάτση
Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ.
Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία".
Ο κ. Δραγάτσης διενεργεί μία μεγάλη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των "κόκκινων" δανείων και ήδη στα χέρια του βρίσκεται κατάλογος με τις εταιρείες ή τα φυσικά πρόσωπα με τα μεγαλύτερα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που μέρος των δανείων μεταφέρθηκε στο εξωτερικό. Η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο δάνεια που δόθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο τότε βουλευτής και νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Κουρουμπλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου