Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Κυριακή 12/6


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας και μετά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο περιμένουμε σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 26 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στα βόρεια μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει ο Κορινθιακός Κόλπος όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 13/6, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση στο Σαρωνικό όπου τις απογευματινές ώρες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη 
Προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η μέγιστη  θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Παρουσιάζονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα πυκνώσουν και στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στον κορινθιακό δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 13-6-2016
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες
Στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους στα
Υπόλοιπα. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7
μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Τρίτη 14-6-2016
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή
καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6
μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά
6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τετάρτη 15-6-2016
Καιρός: στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Πέμπτη 16-6-2016
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου