Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συννεφιάσμενος θα είναι ο ουρανός στη Χίο σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά και Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 2/7, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις θερμές ώρες τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια 6 με 7 μποφορ.
θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη τοπικες καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφορ.
θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφορ.
θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτικη Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφορ.
θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικες βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά 6 με 7 μποφορ.
θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 02-07-2015
καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Παρασκευή 03-07-2015 και Σάββατο 04-07-2015
καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Κυριακή 05-07-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 06-07-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όποτε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου