Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Βροχές και τοπικές καταιγίδες και σήμερα Πέμπτη 31/1 προβλέπονται για τη Χίο

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις , 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη 31/1, με το θερμόμετρο να φτάνει τους...
11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική 
Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη 
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από τη νύχτα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 1-2-2019
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί λίγα χιονιά στα βορειοδυτικά ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Σάββατο 2-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σ ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.


Κυριακή 3-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα 4-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 5-2-2019
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου