Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Καταιγίδα προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 30/1 στη Χίο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. 

Τις πρωινές ώρες ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά. 

Ωστόσο, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και νότια αναμένεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων, φαινόμενα που από αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τη νύχτα προς Πέμπτη θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική ενίσχυση τη νύχτα προς Τετάρτη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά από αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. 

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καταιγίδα προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Τετάρτη 30/1, με τη θερμοκρασία στους...
12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική 
Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου από αργά το βράδυ, φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και από τις απογευματινές ώρες νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανών κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενίσουν αλλά από το το βράδυ θα ενταθούν εκ νέου. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 31-1-2019
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα
ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Παρασκευή 1-2-2019

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί λίγα χιονιά στα βορειοδυτικά ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Σάββατο 2-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σ ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 3-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και σ ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 4-2-2019
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου