Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Blue Star Patmos: Καρέ καρέ η προσπάθεια αποκόλλησης [vids]

Blue Star Patmos: Καρέ καρέ η προσπάθεια αποκόλλησης [vids] | Newsit.grΝέες προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos που προσέκρουσε σε ξέρα ανοιχτά της Ίου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση.

Την Παρασκευή το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου αποκολλήθηκε, ωστόσο εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι....
η πρώτη εικόνα, δείχνει το Blue Star Patmos να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.



Blue Star Patmos: Τι θα γίνει μετά την αποκόλληση
Πάντως όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων του Blue Star Patmos προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.



Το πλοίο στη συνέχεια όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου