Υλικά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι
Για το γαρνίρισμα:
Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για επικάλυψη:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. γάλα
Οδηγίες
1. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
2. Χωριστά χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
3. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην «κάτσει».
4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
5. Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15΄.
6. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, κόψτε το σε τετραγωνάκια και βάλτε τα πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους.
7. Με ένα κορνέ, γαρνίρετέ τα με τη σαντιγί ή την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
8. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να δέσει καλά.
9. Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το γάλα και λιώστε τη σοκολάτα.
10. Μόλις κρυώσει αρκετά, ανακατέψτε τη και περιχύστε τα γλυκάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
Πηγή: botrini.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου