Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η Axion Hellas σήμερα σε Ψαρά και από αύριο έως και την Κυριακή στη Βολισσό της Χίου

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Axion Hellas» στο πλαίσιο του 3ου ετήσιου διάπλου για το έτος 2017, βρίσκεται αυτή την ώρα στα Ψαρά και από αύριο έως και το Σάββατο θα είναι στη βορειοδυτική Χίο, στην περιοχή της Αμανής και συγκεκριμένα στη Βολισσό.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Αναλυτικά, θα στηθούν ιατρεία 23 ειδικοτήτων στη Βολισσό που θα εξυπηρετήσουν τα χωριά της Αμανής, ενώ θα υπάρξουν και κατ' οίκον επισκέψεις σε περίπου 30 περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα μετάκινησης.

Το πρόγραμμα της δράσης της «Axion Hellas» περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά στο σχολείο της Βολισσού, καθώς και ομιλίες με επίκεντρο κοινωνικά και ιατρικά θέματα, στην πλατεία του Χριστού. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αύριο Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Χριστού στις 7.30 μ.μ. θα γίνουν ομιλίες που αφορούν:

«Πρώτες ιατρικές βοήθειες», «Παπ τεστ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» και «Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών». Επίσης θα γίνει ομιλία από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «Ασφαλή χρήση του internet».

Αύριο το πρωί, στο σχολείο της Βολισσού και συγκεκριμένα στις 9 π.μ. για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει τίτλο:

«Σέβομαι τη διαφορετικότητα» σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, διάδραση με τις ολυμπιονίκες της ιστιοπλοίας, Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για τη βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας και αθλητισμού και παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Το ιατρικό σκέλος
Όσον αφορά το ιατρικό μέρος της εκδήλωσης οι εθελοντές γιατροί της Axion Hellas, θα εξετάσουν τους μόνιμους κατοίκους της Αμανής σε ιατρεία που θα στηθούν στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Ενότητα και συγκεκριμένα:

Παιδιατρικό, Παιδογαστρεντερολογικό, Γυναικολογικό, Πνευμονολογικό, Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γαστρεντερολογικό/Ηπατολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής μαστού, Αγγειολογικό, Οφθαλμολογικό, Νευρολογικό, Πλαστικής χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ψυχιατρικής και Οδοντιατρικό.

Παράλληλα, Θα διενεργηθούν τέστ Pap και υπερηχογράφημα μαστού, θυρεοειδούς, κοιλίας και αγγείων.

Αύριο Παρασκευή έχουν ενημερωθεί και θα εξεταστούν οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών, Βολισσού, Πιραμάς και Παρπαριάς, ενώ το Σάββατο και αν παραστεί ανάγκη και την Κυριακή το πρώι, οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωριών της Αμανής. Οι εξετάσεις θα γίνονται από τις 8 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Η  εντεταλμένη σύμβουλος Βιβή Ποταμούση
Όπως τόνισε για τη δράση του διημέρου η εντεταλμένη σύμβουλος της Αμανής Βιβή Ποταμούση:

«Ο πρόεδρος της «Axion Hellas» Βασίλης Πατέρας, επισκέφθηκε το Μάιο με μια αντιπροσωπεία την περιοχή της Αμανής και συζήτησε την προοπτική να έρθουν οι εθελοντές γιατροί της οργάνωσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μόνιμους κατοίκους. Εκτός από τις ιατρικές παροχές, οι άνθρωποι της «Axion Hellas», ενδιαφέρθηκαν και για το σχολείο της Βολισσού. Ζητήθηκε εκπαιδευτικό υλικό και διαδραστικοί πίνακες το οποίο θα παραδοθεί αύριο Παρασκευή 22/9».

Ένας Βολισσιανός ανάμεσα στους εθελοντές γιατρούς
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ομάδα των εθελοντών γιατρών της «Axion Hellas», συμμετέχει και ο Βολισσιανός Άκης Μπελέγρης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βολισσιανών Αττικής "Η Αγία Μαρκέλλα", ο οποίος συνέβαλε θετικά ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση στη Βολισσό το προσεχές διήμερο. Ο Άκης (Χριστόφορος) Μπελέγρης, χρημάτισε και αγροτικός ιατρός στη Βολισσό στο παρελθόν. 

Στα Ψαρά
Το αγγειοχειρουργικό, γαστρεντερολογικό, οφθαλμολογικό και γενικής χειρουργικής ιατρείο στήθηκαν απο χθες στη βιβλιοθήκη των Ψαρών.

Οι υποδομές στα Ψαρά ειναι εντυπωσιακές τόσο της βιβλιοθήκης, όσο και των σχολείων (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και του Πολιτιστικού Κέντρου.

Με αυτό τον τρόπο και με άλλα έργα υποδομής, η τοπική αυτοδιοίκηση των Ψαρών προσπαθεί να κρατήσει τους κατοίκους του νησιού, καθώς όπως όλα τα μικρά νησιά και τα μικρά χωριά της ηπειρωτικής χώρας, αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή