Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι! Νέες παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι! Νέες παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά Διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και μπαράζ παραβιάσεων πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην Λέρο μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγ. Αποστολάκη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις...
3:14  μ.μ. ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο και στις 3:27 μ.μ. εκτέλεσε υπέρπτηση άνωθεν της ν. Μαυριάς, δυτικώς της ν. Λεβίθα, σε ύψος 25.000 ποδών πριν εξέλθει του FIR Αθηνών στις 4:05 μ.μ.

Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδο του πρώτου σχηματισμού στο ελληνικό FIR, ένα δεύτερος αποτελούμενος από τετράδα μαχητικών του ιδίου τύπου "εισέβαλλε" στις 3:16 μ.μ. στον εθνικό μας εναέριο χώρο πραγματοποιώντας στις 3:28 μ.μ. υπέρπτηση άνωθεν της Κινάρου σε ύψος 27.000 ποδών και ακολούθως στις 3:38 μ.μ. νέα υπέρπτηση, αυτή τη φορά άνωθεν της ν. Σοφρανά (δυτικά-βορειοδυτικά της Καρπάθου) και στο ίδιο ύψος, πριν εγκαταλείψουν τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 4:09 μ.μ. παίρνοντας πορεία για την βάση τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίναρος και η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται το επίκεντρο του τουρκικού "ενδιαφέροντος". Τον Απρίλιο η τουρκική Αεροπορία είχε εκτελέσει και πάλι υπερπτήσεις (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ) συνοδεύοντάς τες μάλιστα με μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας, συναντώντας -όπως κάθε φορά- την άμεση αντίδραση των μαχητικών επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ίδιο έγινε και σήμερα, με 35 παραβιάσεις (τρείς αντιστοιχούσαν στις υπερπτήσεις) και εννέα παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας από επτά σχηματισμούς μαχητικών F-16 (πέντε ζευγάρια και δύο τετράδες) με δέκα από τα συνολικά 18 μαχητικά οπλισμένα. Στους απρόσκλητους "επισκέπτες" προσθέστε κι ένα ελικόπτερο που δεν έχασε την ευκαιρία να δεί κι αυτό πώς είναι η εδώ πλευρά του Αιγαίου...

Τα τουρκικά τζετ αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά όπως προβλέπεται. Ωστόσο, οι διαταγές που είχαν οι Τούρκοι χειριστές ήταν προφανώς να μην φύγουν ήσυχα -άλλωστε δεν ήλθαν γι' αυτό- με αποτέλεσμα οι αναχαιτίσεις να καταλήξουν σε επτά εμπλοκές με τους δικούς μας πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου