Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 – Βάσεις: Τα μαθηματικά οδηγούν σε βουτιά τις περισσότερες σχολές

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 – Βάσεις: Τα μαθηματικά οδηγούν σε βουτιά τις περισσότερες σχολές - Ποια είναι τα επιστημονικά πεδία με τη μεγαλύτερη πτώση
- Σε ποιες σχολές τα μαθηματικά θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα
- Πτώση και στις ιατρικές σχολές, αλλά και βάσεις που δεν θα αλλάξουν


Το κλειδί των πανελλαδικών εξετάσεων για το 2017 είναι τα μαθηματικά. Είναι το μάθημα που θα καθορίσει που θα κινηθούν οι βάσεις και το μάθημα που θα κάνει τη διαφορά. Ουσιαστικά οδηγεί σε...
πτώση της βάσης σε πολλές σχολές για δύο πεδία, ενώ σε άλλα επιστημονικά πεδία η πτώση είναι ηπιότερη. Υπάρχει και ένα επιστημονικό πεδίο το οποίο φαίνεται ότι και εφέτος θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τα μαθηματικά λοιπόν φέρνουν μεγάλη πτώση των βάσεων στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Στα μαθηματικά προσανατολισμού τα θέματα ήταν πολλά και απαιτούσαν γνώσεις από τη Β Λυκείου. Το αποτέλεσμα ήταν η πλειοψηφία των μαθητών (τουλάχιστον αυτό δείχνει το πρώτο δείγμα από τα κέντρα) να γράψει από μέτρια έως άσχημα και έτσι αναμένεται σχεδόν σε όλες τις σχολές η πτώση να είναι ακόμη και 1.500 μόρια.

Το ίδιο μάθημα είναι ο καταλύτης και για το 2ο επιστημονικό πεδίο. Σημαντικό ρόλο ωστόσο θα παίξει και η φυσική. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι όποιος υποψήφιος κινήθηκε κοντά στο 15 θα είναι σε σχολή της επιθυμίας του. Η πτώση αναμένεται να είναι γενικά πολύ μεγάλη στις περισσότερες σχολές, λόγω της δυσκολίας των μαθηματικών, όπου η πλειοψηφία των υποψηφίων κινήθηκε λίγο πάνω από τη βάση.



Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο καταλύτης είναι η Χημεία και η Βιολογία που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ελαφρά πτώση στις ιατρικές σχολές με τις προβλέψεις αυτή την ώρα να λένε για μείωση κάτω από τις 19.000 μόρια ακόμη και στην Ιατρική της Αθήνας.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο σημαντικό ρόλο θα παίξει το 5ο μάθημα στο οποίο πολλοί ήταν οι υποψήφιοι που όπως φαίνεται δεν είχαν καλές επιδόσεις. Εδώ ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι σε τμήματα όπως τα παιδαγωγικά έχει μειωθεί η ζήτηση. Συνολικά φαίνεται πάντως πως δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα των βάσεων.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο ευνοούνται φέτος όσοι δεν είναι “δυνατοί” στην παπαγαλία, καθώς τα θέματα απαιτούσαν γνώσεις και κρίση. Οι βάσεις δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο και εδώ αναμένεται μια μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου