- 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
- 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
- 150 γραμμάρια τυρί κασέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- ανάλογο αλάτι και πιπέρι
- 2 κιλά... χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
Εκτέλεση
- Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν τοποθετείτε το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με το θυμάρι.
- Αλείφετε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρετε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγετε τις δύο άκρες του.
- Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε ταψί (εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με σχοινάκι).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγετε το προστατευτικό περίβλημα.
- Προσθέτετε νερό στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
- Συνοδέψτε το προαιρετικά με ρύζι με σταφίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου