Υλικά για 8 άτομα
Για τη βάση
Για τη γέμιση
- 350 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια καρύδια πεκάν
- 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 4 αυγά
- 125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα.
- Προσθέτετε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
- Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε την ζύμη για μισή ώρα.
- Ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο και απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
- Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτετε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια.
- Απλώνετε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας και καλύπτετε αν θέλετε την επιφάνεια με τα καρύδια πεκάν. Ψήνετε στους 190° C για 40'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου