Υλικά για 2-4 άτομα
Για τα κοτόπουλα πανέ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο αλεύρι για το... πανάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας- Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα προσθέτετε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα περνάτε από τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει και έχετε προσθέσει τη μουστάρδα.
- Στη συνέχεια, τα περνάτε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
- Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάτε στην άκρη.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε τη μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού. Βάζετε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνετε με την παρμεζάνα.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου