Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στη Χίο σήμερα Τετάρτη 3/2

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα και μετά τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς και σταδιακά στα βόρεια μέτριοι έως ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 3/2, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και από τη νύχτα αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από τη νύχτα στα δυτικά αραιές  νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου