Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Με αρκετές νεφώσεις αλλά αυξημένη θερμοκρασία σήμερα Κυριακή 14/2 στη Χίο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, σε περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.  Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρά. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης από αργά το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 15/2, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 
 
Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις βόρειες περιοχές, τα φαινόμενα το βράδυ βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοι4 με 5 Κέα τοπικά 6 μποφόρ Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα επεκταθούν στα ανατολικά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 α στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στις δυτικές και βόρειες περιοχές. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 15-02-2016
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασια: σε άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου