Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Βροχές με δυτικούς ανέμους σήμερα Πέμπτη 11/2 στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη με σταδιακή βελτίωση και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές στα βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τόπους θα συνοδεύονται από καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 2 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 9 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 12/2, προβλέπεται ασθενής βροχή, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ στα βόρεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα κυρίως το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και παροδικά νότια σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ εξασθενούν από το μεσημέρι και στρεφόμενοι στα βόρεια σε νοτίους.
Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τη νύχτα στα βόρεια.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 12-02-2016
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 13-02-2016
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 14-02-2016 και Δευτέρα 15-02-2016
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου