Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κάπαρη (ξερή)
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Για 2 μέρες βάζουμε την κάπαρη σε νερό και της αλλάζουμε νερά 3 φορές τη μέρα για να ξεπικρίσει. Μετά από αυτή τη διαδικασία παρατηρούμε ότι λόγω των υγρών ο όγκος της κάπαρης έχει διπλασιαστεί (γεμίζει 2 φλιτζάνια). Βράζουμε την κάπαρη σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 5 λεπτά και τη σουρώνουμε. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες 2 φορές (3 το σύνολο) για να φύγει τελείως η πικρίλα της. Σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κάπαρη. Ρίχνουμε το ξύδι, προσθέτουμε την δάφνη δάφνη, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί (χρειάζεται αρκετό γιατί κάνει κοντά 2 ώρες να μαλακώσει η κάππαρη, ιδιαίτερα αν είναι και πολλών χρόνων αποξηραμένη) όσο μαγειρεύεται η καπαροσαλάτα μας. Συνήθως λειώνει ελαφρά η κάππαρη αλλά δεν πρέπει να φοβηθούμε, γιατί τότε είναι θα είναι έτοιμη!
Φυλάξτε την καπαροσαλάτα σε βάζο μέσα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε όση θέλετε κάθε φορά. Διατηρείται για πολλούς μήνες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου