Υλικά
- 300γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250γρ. Κουβερτούρα... ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
- 125γρ. μαργαρίνη σε κυβάκια
- 100γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη FYTRO
- 3 αβγά
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε την Κουβερτούρα και τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ και τα λιώνετε προσεκτικά στα μικροκύματα. Πρώτα ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε και αν χρειάζεται συνεχίζετε με 20 δευτερόλεπτα ακόμη.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με την Καστανή Zάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύετε μέσα το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.
Βήμα 3
Σε τρίτο μπολ ανακατεύετε τη Φαρίνα, τη βανίλια και το αλάτι και τα ενσωματώνετε τμηματικά στο μίγμα των αβγών και της σοκολάτας. Αφήνετε το μίγμα να σφίξει στο ψυγείο.
Βήμα 4
Όταν φτάσει σε σημείο να μπορεί να πλάθεται, παίρνετε με ένα κουτάλι μίγμα το οποίο πλάθετε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 επίπεδα ταψάκια.
Βήμα 5
Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι επίπεδο. Κυλάτε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζετε ελαφρά και τις αραδιάζετε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τα μπισκότα 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο ώστε να μην σπάνε όταν επιχειρήσετε να τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου