Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τοπική Κουζίνα της Χίου: Ξερά κουκιά στο φούρνο

Υλικά
  • 500 γρ. κουκιά μουλιασμένα για 10 ώρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
  • 3 ντομάτες ψιλοκ.
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ 
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
  • ½ κ.γ. κύμινο ή κόλιανδρο 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλση
Στραγγίζετε τα κουκιά και τα βάζετε να βράσουν για....
30΄. Τα σουρώνετε πάλι. Τα βάζετε σε μια γάστρα και προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο (σε μία κούπα νερό), τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο ή κόλιανδρο και τα αλατοπιπερώνετε.Βάζετε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC χωρίς καπάκι και αφήνετε για 4΄- 5΄.Ρίχνετε μια κούπα ζεστό νερό, σκεπάζετε την γάστρα και αφήνετε να ψηθεί το φαγητό για 30΄- 40΄.Ρίχνετε το μαϊντανό και αφήνετε χωρίς καπάκι για 7΄- 10΄ να χυλώσει.

ΣΗΜ.: Τον χρόνο ψησίματος καθορίζει η ποσότητα και την ποιότητα των οσπρίων. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε στο φαγητό με ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου