Υλικά
Στραγγίζετε τα κουκιά και τα βάζετε να βράσουν για....
30΄. Τα σουρώνετε πάλι. Τα βάζετε σε μια γάστρα και προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο (σε μία κούπα νερό), τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο ή κόλιανδρο και τα αλατοπιπερώνετε.Βάζετε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC χωρίς καπάκι και αφήνετε για 4΄- 5΄.Ρίχνετε μια κούπα ζεστό νερό, σκεπάζετε την γάστρα και αφήνετε να ψηθεί το φαγητό για 30΄- 40΄.Ρίχνετε το μαϊντανό και αφήνετε χωρίς καπάκι για 7΄- 10΄ να χυλώσει.
ΣΗΜ.: Τον χρόνο ψησίματος καθορίζει η ποσότητα και την ποιότητα των οσπρίων. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε στο φαγητό με ζεστό νερό.
- 500 γρ. κουκιά μουλιασμένα για 10 ώρες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκ.
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
- 3 ντομάτες ψιλοκ.
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
- ½ κ.γ. κύμινο ή κόλιανδρο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Στραγγίζετε τα κουκιά και τα βάζετε να βράσουν για....
30΄. Τα σουρώνετε πάλι. Τα βάζετε σε μια γάστρα και προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο (σε μία κούπα νερό), τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο ή κόλιανδρο και τα αλατοπιπερώνετε.Βάζετε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC χωρίς καπάκι και αφήνετε για 4΄- 5΄.Ρίχνετε μια κούπα ζεστό νερό, σκεπάζετε την γάστρα και αφήνετε να ψηθεί το φαγητό για 30΄- 40΄.Ρίχνετε το μαϊντανό και αφήνετε χωρίς καπάκι για 7΄- 10΄ να χυλώσει.
ΣΗΜ.: Τον χρόνο ψησίματος καθορίζει η ποσότητα και την ποιότητα των οσπρίων. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε στο φαγητό με ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου