Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τοπική Κουζίνα της Χίου: Κεφτεδάκια μεθυσμένα με ούζο Χιώτικο


  • Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20
  • Χρόνος ψησίματος: 15λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Τηγανητά
  • Είδος γεύματος: Γιορτινό, Πασχαλινό
  • Κατάλληλη για: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά, Συνοδευτικά

Υλικά

  • 250  γρ.  Κιμάς χοιρινός
  • 250  γρ.  Κιμάς... μοσχαρίσιος
  • 3  τμχ.  Παξιμάδι κριθαρένιο
  • 2  τμχ.  Αυγό
  •   Ξύδι , λίγο
  • ¾  φλιτζάνι/-α του καφέ  Ούζο , χιώτικο
  •  Μαστίχα , λίγη
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι
  • Φέτα
  •     Αλεύρι για όλες τις χρήσεις , λαδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα παξιμάδια που τα έχουμε μουσκέψει και στύψει γερά. Το πλάσιμο τους γίνεται σε μικρές μπάλες στο εσωτερικό των οποίων έχουμε τοποθετήσει με επιδέξιο τρόπο ένα μικρό κύβο από τυρί φέτα. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φούντες μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου