Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τοπική Κουζίνα της Χίου: Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και βιολογικό κατσικίσιο Μαστέλο

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι
  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Αριθμός Μερίδων: 6 άτομα
  • Χρόνος ψησίματος: 50λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Βραστά
  • Είδος γεύματος: Γιορτινό, Πασχαλινό
  • Κατάλληλη για: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικά
Υλικά
  • 30  τμχ.  Κολοκυθανθοί
  • 1  τμχ.  Κρεμμύδι ξηρό , μεγάλο, τριμμένο
  • 1  τμχ.  Ντομάτα , μέτρια, τριμμένη
  • 1  τμχ.  Κολοκύθια , μικρό, τριμμένο
  • 1  φλιτζάνι/-α  Ρύζι καρολίνα
  • 2  κουταλ. της σούπας...  Μαϊντανός
  • 1  κουταλ. της σούπας  Δυόσμος , ψιλοκομμένος
  • 1  φλιτζάνι/-α  Ελαιόλαδο
  • 200  γρ.  Τυρί μαστέλο κατσικίσιο, βιολογικό
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι
  • ½  τμχ.  Λεμόνι , ο χυμός του

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε το εσωτερικό των κολοκυθολούλουδων και τα πλένετε προσεκτικά για να μη σπάσουν.

2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με το μείγμα γεμίζετε τα λουλούδια.

3. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μία κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο.

4. Ρίχνετε 2 1/2 φλιτζάνια νερό και το χυμό του λεμονιού.

5. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου