Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τοπική κουζίνα της Χίου: Ντοματοπιτάρια

Υλικά
-30 λιαστά ντοματάκια

Για το χυλό:
-2 ποτήρια νερό
-2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
-1 μικρό κρεμμύδι
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο
-Αλάτι & πιπέρι

Για τα παπούδια:...
-1 πιάτο ξερά φασόλια πυργούσικα (ή μαυρομάτικα)
-3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι
-Ρίγανη
-Αλάτι
-1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-Ελιές
-1 ξυλάγγουρο

Εκτέλεση
-Πρώτα φτιάχνω τα ντοματοπιτάρια.
-Βάζω νερό σε ένα μπολ και σιγά- σιγά προσθέτω το αλεύρι για να γίνει χυλός.
-Στη συνέχεια προσθέτω δυόσμο, πιπέρι και ανακατεύω.
-Μετά βάζω το κρεμμύδι κι ανακατεύω μέχρι ο χυλός να είναι έτοιμος.
-Τηγανίζω τα ξερά ντοματάκια, τα οποία αποβραδίς τα έχω αφήσει σε νερό με αλάτι για να φουσκώσουν.
-Βουτάω τα ντοματάκια στο χυλό και τα τηγανίζω.
-Ρίχνω πάνω από τα ντοματοπιτάρια τριμένο τυρί ή Μαστέλλο και συνοδεύω με παππουδιά.
Για τα παππούδια, βράζω πρώτα τα φασόλια για 45 λεπτά.
Μετά τα τσιγαρίζω με το κρεμμύδι, τις 3- 4 κουταλιές λεμόνι και λίγο λαδάκι, προσθέτω λίγο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου