Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 2/2

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες στη δυτική και βορειοανατολική χώρα καθώς και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα είναι τοπικά έντονες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα μέχρι το μεσημέρι θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -1 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 8 στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα Δευτέρα 2/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.  

Για αύριο Τρίτη 3/2, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πρόσκαιρε βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.





Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές με πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μετρά)
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά περιόδους στα ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά)
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου