Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Αίθριος καιρός σήμερα Σάββατο στη Χίο με χαμηλές όμως θερμοκρασίες

Τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης, και καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -10 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -6 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -4 έως 12 στην Ήπειρο, από -1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -1 έως 10 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 5 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις και σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Σάββατο 14/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από
9 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 15/2, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν, από νότιες κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς. 

 
Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα οεινά της Κρήτης. Άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ. 


Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός, λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη. Άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και στα ανατολικά βορειοανατολικού 4 με 5 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοιαμ Ανατ. Πελοπόννησος
Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Κυριακή 15-02-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στο Ιόνιο
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Δευτέρα 16-02-2015
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα καταιγίδων στο Ιόνιο.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Τρίτη 17-02-2015 και Τετάρτη 18-02-2015
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα κεντρικά ηπειρωτικά. Χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου