Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σποραδικές νεφώσεις σήμερα Σάββατο 11/5 στη Χίο

Παροδικές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπρειωτικά τμήματα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου 2013.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο οι μέγιστες στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 12/5, προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτροι .

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρ νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά δυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένους όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στη δυτική και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 12-05-2013
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Δευτέρα 13-05-2013 και Τρίτη 14-05-2013
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και κατά διαστήματα στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τέταρτη 15-05-2013
Καιρός: στην ανατολική και νότια Ελλάδα νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Πέμπτη 16-05-2013
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου