Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση περιμετρικά του Κήπου της Χίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε την επιβολή τέλους ελεγχόμενης στάθμευσης, περιμετρικά του κήπου της πόλης, προκειμένου όπως το δικαιολόγησαν να  εξυπηρετούνται οι δημότες και να έχουν δυνατότητα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ίσχυε και στο παρελθόν, αλλά μετά από δικαστική απόφαση, κατάργηθηκε. Τώρα επανέρχεται, βέβαια, το διάστημα για το οποίο θα ισχύσει δεν το ξέρουμε.

Έργα στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, λογω Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η...
προγραμματική σύμβαση για το έργο: «Επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Χίου», προϋπολογισμού 28.000 ευρώ, προκειμένου να διεξαχθούν οι 26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, τον Οκτώβριο του 2013.

Εργασίες συντήρησης στο  «Βοτανικό Κήπο Αιγαίου»
Επίσης αποφασίσθηκε η ανάθεση εργασιών (καθαρισμός των φυτών και του περιβάλλοντα χώρου), για τη συντήρηση του «Βοτανικού Κήπου Αιγαίου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ και η δωρεάν παραχώρηση στο 4Ο Δημοτικό σχολείο Χίου ενός δημοτικού οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα στο 4Ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Μαΐου 2013, ήταν η αποδοχή του αιτήματος ιδιωτικής εταιρείας για ένταξη της δράσης επιχειρηματικού πάρκου στο Oλοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΣΑ) και χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος Jessica. Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της πρώην Βαμβακουργίας Χίου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως βιοτεχνική, και θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.

Τέλος το σώμα αποδέχθηκε την πρόταση για τη δημιουργία ΜΗΤΡΩΟΥ ΧΙΩΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ, με σκοπό την προώθηση αυθεντικών χιώτικών χειροτεχνημάτων στην τοπική αγορά, τα οποία θα διατίθενται, ως αναμνηστικά, σε επιλεγμένα σημεία και θα διαθέτουν σήμα γνησιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου