Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη 13/12

Νεφώσεις, πυκνότερες στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας με λίγες βροχές το πρωί κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012.

Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 10 στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, από -2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 11 στο Βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα ισχυροί, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Λέσβος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Μυτιλήνη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ρόδος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Ρόδο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Μύκονος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Μύκονο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Κρήτη
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Κρήτη, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
 
Αττική
Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Λίγες αραιές νεφώσεις, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετό κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Στις Κυκλάδες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ, που αργότερα θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από -4 (μείζον 4) έως 7 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από -10 (μείζον 10) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές.
Τοπικά αυξημένες νεφώσεις το πρωί σε ανατολική Στερεά και Εύβοια, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή. Αραιές νεφώσεις το βράδυ στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείζον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου