Εύκολη συνταγή με μοναδική γεύση
Υλικά για 4-6 άτομα
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κουταλιά του γλυκού...
σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1¼ φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
1¼ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
2½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε στο μίξερ σταδιακά τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω), στην τελευταία σχάρα, για περίπου 60 λεπτά.
Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Ταιριάζει πολύ με γλάσο επικάλυψης σοκολάτας.
Πηγή:sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου