Μια συνταγή από τους επαγγελματίες της γεύσης
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Τηγάνισμα: 20 λεπτά
Υλικά για 12 μπουκιές (ορεκτικό)
1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου Νιτσιάκος (3 τεμάχια, βάρους 700 - 800 γρ.)
9 φέτες καλής ποιότητας ...
χοιρινό ζαμπόν (βραστό ή καπνιστό ή κυκλαδίτικη λούτζα), κομμένες στη μέση
9 φέτες τυρί που να λιώνει εύκολα (ελληνική γλυκιά γραβιέρα ή κασέρι), κομμένες στη μέση
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
100 ml φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Οδηγίες παρασκευής:
Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα Νιτσιάκος και κόβουμε το καθένα οριζοντίως στη μέση. Τα χτυπάμε καλά με τον μπάτη (ειδικό ξύλινο σφυράκι για την κουζίνα), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν ομοιόμορφα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε λεπτό κομμάτι σε 3 μικρότερα - έτσι θα έχουμε συνολικά 18 κομμάτια, ανάλογα με το πόσα φιλέτα Νιτσιάκος περιέχει η κάθε συσκευασία. Τα αλατοπιπερώνουμε. Επάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου Νιτσιάκος απλώνουμε από 1 κομμάτι ζαμπόν (ή λούτζα) και 1 κομμάτι τυρί.
Τυλίγουμε το κομμάτι κοτόπουλου Νιτσιάκος σε ρολό. Αν θέλουμε, στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες, για να μην ανοίξουν.
Σε μια μικρή ή μέτρια, αλλά βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο - ιδανικά, 1 λίτρο, ώστε να φτιάξουμε μια αυτοσχέδια και πολύ αποτελεσματική φριτέζα. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, πρέπει να δείξει 175° C, αλλιώς δοκιμάζουμε τη θερμοκρασία με ένα κομματάκι από ψίχα ψωμιού που θα ρίξουμε στο καυτό λάδι: πρέπει να αρχίσει να τσιτσιρίζει και να αφρίζει, αλλά να μη ροδίσει αμέσως).
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη γαλέτα. Παίρνουμε τα ρολάκια-κοτομπουκιές από κοτόπουλο Νιτσιάκος και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, προσεκτικά. Μετά τα βουτάμε γρήγορα στο αυγό και αμέσως μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα βάζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις των 3 κομματιών, και τηγανίζουμε κάθε δόση για 3 - 4 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να μην ανοίξουν.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε ζεστά. Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο Νιτσιάκος έχει μαγειρευτεί, κόβοντας ένα ρολό. Το ψαχνό πρέπει να είναι λευκό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζουμε για λίγο ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι, σκέτο ή αρωματισμένο με λίγη μουστάρδα και κάρυ.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου