Η γλύκα σε όλο της το μεγαλείο
Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε να φτιάξετε μια τούρτα για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας; Τότε η τούρτα νουτέλα είναι ό,τι πρέπει για εσάς...
Τι χρειαζόμαστε:
* 1 1/2 δόση παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 πατούς
* 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
* 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
* 3 βανίλιες
* 300 γρ. νουτέλα
Σιρόπι για τα παντεσπάνια:
* 2 κούπες νερό
* 1 1/2 κούπα ζάχαρη
* 2 βανίλιες
Πως το κάνουμε:
1. Ψήνουμε τα παντεσπάνια ανάλογα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Ψτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.
3. Παίρνουμε μια βάση για τούρτα ή μια πιατέλα, ανάλογα που θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε τον πρώτο πατό από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ.
5. Αφού τραβήξει το σιρόπι το παντεσπάνι βάζουμε μια μικρή στρώση σαντιγύς και την απλώνουμε να πάει παντού.
6. Στη συνέχεια βάζουμε μια μεγάλη δόση νουτέλας (ανάλογα τα γούστα) κι από πάνω μια καλή δόση σαντιγυς.
7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τους 3 πατούς και στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σαντιγυ.
8. Στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Πηγή: sintagespareas
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου