Βάλτε την παράδοση στη ζωή σας
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε μια κούπα νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Ανακατεύουμε τα αλεύρια προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και τρίβουμε λίγο μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
Προσθέτουμε τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε αρκετά ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Πλάθουμε...
ψωμάκια, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30-40 λεπτά περίπου.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
300γρ.αλεύρι ολικής άλεσης
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
γλυκάνισο
σουσάμι
Πηγή: greekmasa.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου