Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον σχολικό "Καλλικράτη" στην Κρήτη


Τον ασκό του Αιόλου, έχει ανοίξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην συγχώνευση σχολικών μονάδων και στην Κρήτη.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός καθώς υπό κατάληψη τελεί από σήμερα Πέμπτη έως και αύριο το Δημοτικό Σχολείο Καμισιάνων στο Νομό Χανίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμισιανών, Κώστας Γλεντουσάκης, ...
«για δυο ημέρες, πραγματοποιούμε κατάληψη στο σχολείο προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, στην κατάργηση του 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής μας.
Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα είναι πολλά καθώς οι μαθητές θα αναγκαστούν να διανύουν καθημερινά μια απόσταση για να πάνε στον Ταυρωνίτη.

Αν είμαστε ένα σχολείο μονοθέσιο με λίγους μαθητές δεν θα είχαμε πρόβλημα, όμως στην περίπτωσή μας, μιλάμε για ένα σχολείο με αρκετούς μαθητές, την ίδια στιγμή που σχολεία με λιγότερους μαθητές δεν κλείνουν.
Για την ενέργειά μας αυτή έχουμε ενημερώσει τόσο τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο υπόμνημα που τους στείλαμε.»

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Χανίων

Από την πλευρά του, το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων Νίκος Τζινευράκης, σημείωσε πως: «Εμείς είμαστε κατά στο κλείσιμο των σχολείων για οικονομικούς λόγους, καθώς τα κριτήρια πρέπει να είναι καθαρά παιδαγωγικά, αφού με την κατάργηση των σχολικών μονάδων συρρικνώνεται η ύπαιθρος και αφαιρείται ελεύθερος χρόνος από τους μαθητές που διαμένουν στις ορεινές περιοχές, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να μεταβούν στο σχολείο τους».

Στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, στο Νομό Ηρακλείου, αν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου «Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γιάννης Στεφανάκης διευκρίνισε ότι, «τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς δεν είμαστε αρνητικοί στις συγχωνεύσεις αρκεί να αφορούν μονοθέσια σχολεία και όχι 4θέσια και αφού εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα έχουν όλα εκείνα τα παιδαγωγικά οφέλη όπως Αγγλικά, δεύτερη ξένη γλώσσα, μάθημα Πληροφορικής και κυρίως αφού έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών και βεβαίως δεν χαθούν οργανικές θέσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών».


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου