Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μεγαλειώδης ήταν η εκδήλωση της ΟΧΣΑ στο πλοίο Νεφέλη της HELLENIC SEAWAYS, προς τιμήν των δύο Χιωτών:

Του ακαδημαϊκού, στρατηγού, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χωραΐτη,  Δημήτρη Σκαρβέλη και του υποναυάρχου  Λ.Σ. διοικητή όλων των λιμένων Αττικής, Κεραμούσου, Δημήτρη Τσιαδή
 
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΕΙ

Στη φωτογραφία,  ο εκπρόσωπος της HELLENIC SEAWAYS, μέλος του ΔΣ της εταιρίας Αντώνης Αγαπητός, ο Δρ. Ιστορίας του τμήματος Γενεολογίας Ιδρύματος Μείζωνος Ελληνισμού Μιχάλης Βαρλάς (παρουσίασε την εκδήλωση), ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης και Κώστας Λυμπουσάκης, αντίστοιχα. 


Μεγαλειώδης ήταν η εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, στο πλοίο Νεφέλη της HELLENIC SEAWAYS, που ήταν και η εταιρία μέγας χορηγός.
Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και τα...τιμώμενα πρόσωπα, ο στρατηγός, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ακαδημαϊκός, Δημήτρης Σκαρβέλης και ο υποναύαρχος ενεργεία διοικητής όλων των λιμένων Αττικής, Δημήτρης Τσιαδής λειτούργησαν, ως μαγνήτες, στους Χιώτες της Αττικής, αλλά και στους φίλους του μυροβόλου νησιού, της αγαπημένης μας Χίου, που κατέκλυσαν τους χώρους του πλοίου.

Μια άποψη της πολυπληθής παρουσίας του κόσμου στην εκδήλωση της ΟΣΧΑ στο πλοίο ΝΕΦΕΛΗ
Ακόμα, τιμήθηκαν οι τρεις πρώτοι μαθητές των Λυκείων της Χίου, με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2009-2010, οι Κωνσταντίνος Κουνάκης, Γεωργία Φραγκούλη και Παντελής Φράγκος.


Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο Καλαμωτούσης Δρ. Ιστορίας του τμήματος Γενεολογίας του Ιδρύματος Μείζωνος Ελληνισμού Μιχάλης Βαρλάς, ο οποίος κάλεσε πρώτο τον πρόεδρο της ΟΧΣΑ Αργύρη Κοκκινάκη, ο οποίος απεύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ενώ απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση
Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής είναι, και φιλοδοξεί, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να συνεχίσει να είναι, ο πρώτος κρίκος μιας αλυσίδας, που θα αρχίζει από την Αττική και θα καταλήγει σε μια άγκυρα ποντισμένη στο λιμάνι της Χίου.
Στην προσπάθειά της αυτή χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων, όσων μπορούν να συμβάλλουν για να έχει η ΟΧΣΑ τα απαραίτητα εφόδια για την υλοποίηση των στόχων της.
Η Ομοσπονδία κάθε χρόνο πραγματοποιεί αρκετές εκδηλώσεις. Η σημαντικότερη όμως κατά την άποψή μας, είναι η εκδήλωση τιμής, όπως είναι η σημερινή, που καθιερώθηκε να γίνεται, μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Στους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας είναι:

Να ενδυναμώνει τους συλλόγους μέλη της, να συνενώνει τους Χιώτες της Αττικής ξεπερνώντας τις «νάρκες», που δυστυχώς υπάρχουν και αυτές, αλλά και τα τσιμεντένια χαρακώματα της άπληστης Αθήνας και του Πειραιά, εμπόδια που αποξενώνουν και όχι σπάνια, καθιστούν τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας άγνωστο.
Και βέβαια να τιμά Χιώτες, που διακρίνονται στα γράμματα, στις επιστήμες, στην επιχειρηματικότητα, στον αθλητισμό, άτομα, που με την πορεία τους στη ζωή, προβάλλουν τη Χίο.

Το νησί μας δεν είναι μόνο γνωστό για τη μαστίχα, θεϊκό δώρο και τους πλοιοκτήτες της, αλλά και ανθρώπους που μεγαλούργησαν και αποτελούν βιτρίνα γι’ αυτό.
Ανάμεσα σε αυτούς, ιδιαιτέρως εξέχουσα θέση, κατέχουν οι δύο Χιώτες εν ζωή, Ακαδημαϊκοί, ο Δημήτρης Σκαρβέλης, που τιμάμε σήμερα με την ανώτερη τιμητική διάκριση της ΟΧΣΑ και ο Σταμάτης Κριμιζής, που τιμήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα θα τιμήσουμε και έναν άλλο Χιώτη, τον εν ενεργεία Υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Τσιαδή, μέχρι πρόσφατα κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τώρα Διοικητή όλων των λιμένων Αττικής. Του ευχόμαστε και Αρχηγός του Σώματος.

Το πλοίο ΝΕΦΕΛΗ της HELLENIC SEAWAYS που φιλοξένησε την εκδήλωση
Για το μεγάλο χορηγό τη
HELLENIC SEAWAYS

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και στο μεγάλο χορηγό της σημερινής μας εκδήλωσης, την HELLENIC SEAWAYS. Δίχως την οικονομική συμβολή της στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, η οσμή της οποίας είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τη σημερινή μας εκδήλωση, τουλάχιστον στο επίπεδο που μας προσφέρει η HELLENIC SEAWAYS, η εταιρία που έδωσε το όνομα του νησιού μας σε ένα από τα νεότευκτα πλοία της.
Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS που εξυπηρετεί τη γραμμή Χιος-Πειραιά
Με το «Νήσος Μύκονος» παλαιότερα και το «Νήσος Χίος» τώρα, η HELLENIC SEAWAYS εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τη γραμμή Πειραιά – Χίος και αντίστροφα.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αντώνη Αγαπητό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ο οποίος την εκπροσωπεί στη σημερινή μας εκδήλωση, καθώς και το πλήρωμα του πλοίου «Νεφέλη», που μας φιλοξενεί, παιδί κι αυτό της εταιρίας μεγάλου χορηγού μας.

Και θα κλείσω με ένα στίχο από ποίημα που μελοποιήθηκε, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν αυτόν που το έγραψε:

«Σαν τη Χίο νησί δεν ξανάδα,
γιατί μοιάζει γαλάζια νεράιδα.
Έχει ομορφιά τρελή, παραμυθένια
και ακρογιάλια γύρω δαντελένια»

Εύχομαι σε όλους σας υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Για τον Δημήτρη Σκαρβέλη
Ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, ενώ δίνει εκμέρους της ΟΧΣΑ την τιμητική πλακέτα στον Ακαδημαϊκό Δημήτρη Σκαρβέλη

Για τον Ακαδημαϊκό Δημήτρη Σκαρβέλη μίλησε ο Δρ. Οικονομολόγος τέως πρόεδρος της ΟΧΣΑ, Παναγίωτης Βαρλάς, ο οποίος αφού υπογράμμισε τη συμβολή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής σε κάθε πρόβλημα του νησιού μας, είπε:

Παναγιώτης Βαρλάς
Φέτος η ΟΧΣΑ αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει ένα άξιο και εκλεκτό τέκνο της Χίου, τον Στρατηγό και Ακαδημαϊκό Δημήτρη Γεωργίου Σκαρβέλη, απονέμοντας του, την ανώτατη διάκριση, πλακέτα, σε ευγνωμοσύνη και αναγνώριση των εξαίρετων υπηρεσιών που προσέφερε στην Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση που τιμά τη Χίο και τη χώρα μας ολόκληρη.
Είναι τιμή για μένα, η ανάθεση να σας παρουσιάσω το Δημήτρη Σκαρβέλη, που γεννήθηκε στη Χίο το 1933, από Μικρασιάτες γονείς.
Τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, παρακολούθησε στη Χίο και αποφοίτησε από το ιστορικό Γυμνάσιο του νησιού μας με το βαθμό άριστα.

Από τη Σχολή Ευελπίδων αποφοίτησε το 1954, ενώ πρέπει να τονίσω ότι ήταν όλα τα χρόνια αρχηγός της τάξης. Ακολούθως φοίτησε με επιτυχία στις στρατιωτικές σχολές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Το 1990 έγινε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) και το 1993, ως στρατηγός, έγινε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ΕΘνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.).
Στις 4 Απριλίου του 2002, με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, έγινε τακτικό μέλος της και κατέλαβε την έδρα των στρατιωτικών επιστημών.

Τέλος, ο κ. Βαρλάς αναφέρθηκε στις τιμητικές διακρίσεις που έχουν δοθεί στον κ. Σκαρβέλη, τα παράσημά του και τις πολλές δημοσιεύσεις που έχει κάνει, για θέματα άμυνας και διεθνών σχέσεων.

Δημήτρης Σκαρβέλης
Μετά την απονομή της πλακέτας από τον επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο κ. Σκαρβέλης είπε:

«Είμαι πολύ συγκινημένος για την τιμή που μου γίνεται σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό της κ. Κοκκινάκη, με τον οποίο συνεργάζομαι στην επιτροπή συμπαράστασης και γενικά ενεργειών που έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ΟΧΣΑ, που επέλεξε τον κ. Λινό να μου δώσει την τιμητική πλακέτα, κορυφαίο δικαστικό».




Για τον Δημήτρη Τσιαδή

Ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινακης ενώ τιμά τον υποναύαρχο Λ.Σ. Δημήτρη Τσιαδή (στο μέσο ο παρουσιασιάστης της εκδήλωσης Μιχάλης Βαρλάς)

Ο Λιμενάρχης Χίου Γιώργος Σκανδάλης
Για τον υποναύαρχο διοικητή όλων των λιμένων Αττικής (Αττικάρχη), που γεννήθηκε στον Κέραμο, αλλά μεγάλωσε και φοίτησε στις Οινούσσες, μίλησε ο αντιπλοίαρχος, λιμενάρχης Χίου Γιώργος Σκανδάλης, που κατάγεται από τα Θυμιανά, ενώ η σύζυγός του Φιλομήλα Κοντοποδιά, από την Καλλιμασιά.

"Ο υποναύαρχος είναι ακούραστος, εργατικός, μεθοδικός. Πάντα πρώτος ερχόταν στην υπηρεσία και ήταν ο τελευταίος που έφευγε.
Ακέραιος, δίκαιος αγαπητός στους συναδέλφους έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.
Για μας τους νεότερους η καλοσύνη, η πραότητα και ο τρόπος με τον οποίο διοικεί, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο και τις διακρίσεις του υποναυάρχου.


Δημήτρης Τσιαδής, Μιχάλης Βαρλάς, Αργύρης Κοκκινάκης

Ακολούθησε η απονομή της τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αργύρη Κοκκινάκη και του πάπυρου από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Λυμπουσάκη. Ο κ. Τσιαδής είπε:

«Θέλω να εκφράσω τις από καρδιάς ευχαριστίες μου, στον πρόεδρο της ΟΧΣΑ Αργύρη Κοκκινάκη και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την ειλικρινά μεγάλη τιμή που μου κάνουν σήμερα.
Επίσης, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, στους γονείς μου και ιδιαίτερα στη μητέρα μου, που δε βρίσκεται πια μαζί μας, για την αγάπη και την οικογενειακή θαλπωρή, που γνώρισα από τα πρώτα βήματα της ζωής μου, τους δασκάλους μου, τους καθηγητές μου στις Οινούσσες, για τα γράμματα που με δίδαξαν και τις ιδέες και τις αρετές που μου ενέπνευσαν.

Ακόμα, τους προϊσταμένους μου για όλα αυτά τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου και τους υφισταμένους μου για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω στη σύζυγο και τα παιδιά μου, για την υπομονή, την κατανόηση και τη συμπαράστασή τους, κυρίως τα τελευταία χρόνια, που οι πραγματικά μεγάλες ευθύνες που μου έχουν ανατεθεί, με κρατούν πολλές ώρες μακριά τους.
Πάντα πίστευα ότι ανεξάρτητα των έμφυτων χαρισμάτων, που έχει κάθε άνθρωπος, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, διαδραματίζουν τα μηνύματα που εισπράττει στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, από τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Για το λόγο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντοπίτες μου, Κεραμούσους και Οινουσσιώτες.

Νιώθω ότι η σημερινή βράβευσή μου, μου δημιουργεί απέναντί σας χρέος, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο για όσο η πολιτεία εξακολουθεί να με εμπιστεύεται».

Τιμητικός πάπυρος της Hellenic Seaways

Ο αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Κώστας Λυμπουσάκης, εκμέρους της Ομοσπονδίας, δίνει τον τιμητικό πάπυρο στο μέλος της HELLENIC SEAWAYS Aντώνη Αγαπητό

Τιμητικός πάπυρος απένειμε η ΟΧΣΑ στην Hellenic Seaways, τον οποίο έδωσε ο αντιπρόεδρος Κώστας Λυμπουσάκης στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας κ. Αντώνη Αγαπητό, για τη μεγάλη χορηγία στην εκδήλωση. Ο κ. Αγαπητός είπε:
Αντώνης Αγαπητός
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την HELLENIC SEAWAYS να φιλοξενήσει την ετήσια εκδήλωση τιμής Χιακών προσωπικοτήτων της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής σε πλοίο της εταιρείας μας. Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμβάλλουμε στις τιμητικές διακρίσεις που έγιναν στον κ. Δημήτρη Τσιαδή (πρώην λιμενάρχης Πειραιά και νυν Υποναυάρχου του Λιμενικού Σώματος) και στον Χιώτη Ακαδημαϊκό, επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτρη Σκαρβέλη, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και στην HELLENIC SEAWAYS, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή μας στην ανάπτυξη της Χίου και των Χιωτών με την δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων της εταιρείας μας. Η δρομολόγηση του νεότευκτου “Νήσος Μύκονος” στις 17 Σεπτεμβρίου του 2005 άλλαξε ριζικά τις συνθήκες ταξιδιού και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των νησιών της Χίου και της Μυτιλήνης. Η αντικατάσταση του δύο χρόνια αργότερα από το επίσης νεότευκτο “Νήσος Χίος” απέδειξε εμπράκτως τη δέσμευση μας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με πλοία νέας τεχνολογίας και η εμπιστοσύνη σας αποτελεί κίνητρο για όλους μας, ώστε να υλοποιούμε καθημερινά τη δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας».

Στο ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης...


Κατά την εκδήλωση της ΟΧΣΑ στο πλοίο Νεφέλη, χόρεψαν τα συγκροτήματα των Συλλόγων, Μεστούσων και Πυργούσων Αττικής, τα οποία και συγκέντρωσαν το καθολικό χειροκρότημα του συνόλου των παρευρισκομένων.
  


Το χορευτικό του Συλλόγου Μεστούσων Αττικής

Το χορευτικό του Συλλόγου των Πυργούσων Αττικής
Η Ομοσπονδία ευχαριστεί και τους δύο Συλλόγους για τη συμμετοχή των χορευτικών τους στην εκδήλωσή της.

Ακολούθησε δεξίωση τα εδέσματα και τα ποτά της οποίας, ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής Εταιρίας Hellenic Seaways, μέγα χορηγού της εκδήλωσης.

Παρέστησαν…

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, οι βουλευτές, Δημήτρης Καρύδης, Αναστάσιος Νεράτζης, Παναγιώτης Μελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τέως πρόεδρος της ΟΧΣΑ, Αναστάσιος Χρήστου, εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ταξίαρχος Βασίλης Μίτας, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Μπατσολάκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., Θυμιανούσης, Γιώργος Στρουμπής, ο λιμενάρχης Χίου, αντιπλοίαρχος Γιώργος Σκανδάλης, οι δήμαρχοι, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, οι αντιδήμαρχοι Χίου Μικές Γιαννάρας, Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη, η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας Ειρήνη Μουστάκη, ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Κωνσταντίνος Π. Σπηλιωτόπουλος, το μέλος του ΔΣ της   HELLENIC SEAWAYS Αντώνης Αγαπητός και ο διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης της εταιρίας Βασίλης Κάτσαρης, η Χιώτισσα Γλύπτρια, Γυναίκα της Ευρώπης, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λαυρέντης Δελασούδας, οι συγγραφείς, Καπετάν Κώστας Φράγκος, Πόπη Χαλκιά Στεφάνου, Στέλιος Καράβολας, ο λαογράφος, Δημήτρης Λαϊνάς, οι Ναύαρχοι εν αποστρατεία, Ηλίας Μιχαϊλίδης και Χρήστος Αλεξίου η τέως πρόεδρος της ΟΧΣΑ Ξένη Φύλλα.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων...

Ο πρόεδρος Αργύρης Κοκκινάκης ενώ κόβει την πίτα της Ομοσπονδίας υπό το βλέμμα των αντιπροέδρων,  Κώστα Λυμπουσάκη και Δέσποινας Παγιαζίτη
Οι,  Κώστας Λυμπουσάκης και Δέσποινα Παγιαζίτη με τον ταμία Ευάγγελο Μέλη

Στην εκδήλωση, η Ομοσπονδία έκοψε την πίτα για τους Συλλόγους μέλη της. Συγκεκριμένα, τα κομμάτια πήραν οι, Αρμολούσων Δέσποινα Ρικανιάδη, Βεσσιανών Ελευθέριος Φούρναρης, Βικιανών Χρήστος Φωτεινός, Δαφνούσων Ευάγγελος Μέλης, Βρονταδουσίων Γιάννης Παγιαζίτης, Ζυφιανούσων Ζένη Ελευθεράκη, Θυμιανούσων Γιώργος Πλακωτάρης, Καλαμωτουσίων Σεβαστή Περαντάκου, Καλλιμασιωτών Σταματία Σιταρά, Καμπιών-Αγρελωπού Σίμος Χοϊμές, Καμπούσων Λεωνίδας Μυλωνάδης, Κεραμούσων Ηλίας Σκυριώτης, Κοινούσων Μαρία Σούττη, Κουρουνιωτών-Εγρηγοριανών Στέλιος Μιχαλάκης, Λεπτοποδούσων Νίκος Κατσαρός, Μεστούσων Ηρακλής Παπατουκάκης, Νενητούσων Πολυξένη Θεοδωράκη, Νεοχωρούσων Ισίδωρος Σταμούλης, Ομήρου Στέφανος Λημιούδης, Πατρικούσων Ζερβούδης, Πιτιανών Δημήτρης Αποστολής, Ποταμούσων Σοφία Καζά (κέρδισε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα), Πυργούσων Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Χίων Κηφισιάς Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου.



Μηνύματα απέστειλαν…

Μηνύματα απέστειλαν οι, πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κωνσταντίνος Γανιάρης και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καχριμάκης.

Τα δώρα για τη λαχειοφόρο

Η λαχειοφόρος αγορά αν και είχε πλουσιότατα δώρα, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα οικονομικά έσοδα για την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής. Όπως φαίνεται η κακή οικονομική συγκυρία έχει επιρεάσει τον κόσμο τόσο που δεν δίνει ούτε 5 ευρώ, για ένα λαχείο. Τα πλούσια δώρα προσέφεραν:

1. Πίνακας της γλύπτριας και γυναίκας της Ευρώπης Μαίρης Παπακωνσταντίνου.
2. Δύο εισιτήρια επιβατών και ένα για αυτοκίνητο, μετ' επιστροφής σε δρομολόγιο εσωτερικού της εταιρίας HELLENIC SEAWAYS.
3. Δύο εισιτήρια επιβατών με επιστροφή στις γραμμές εσωτερικού προσφορά της ΑΝΕΚ LINES.
4. Διήμερη εκδρομή για δύο άτομα, σε εκδρομές εσωτερικού προσφορά του πρακτορείου ANGIE Travel  (Ακτή Τσελέπη 2, Πειραιάς τηλ. 210 4100829).
5. Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στο πολυτελές ξενοδοχείο "Emporios Bay" της Χίου (προσφορά Ηλία και Γιούλη Καμπά).
6. Ένα επαγγελματικό ψηφιακό μαγνητόφωνο (προσφορά του Αργύρη Κοκκινάκη).
7. Ένα επαγγελματικό μαγνητόφωνο εγγραφής (προσφορά του Αργύρη Κοκκινάκη).


Αριστερά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο αντιπεριφεριάρχης Πειραιά και τέως πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αναστάσιος Χρήστου και η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας Ειρήνη Μουστάκη

Το ένα εκ των δύο τιμώμενων προσώπων, υποναύαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Τσιαδής, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ ταξιάρχος Βασίλης Μίτας, ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Μπατσολάκης και ο Λιμενάρχης Χίου, αντιπλοίαρχος Γιώργος Σανδάλης

 Ο αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Κώστας Λυμπουσάκης (δεξιά) με τους, Θεοδώρα Ρήγα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων 
της HELLENIC SEAWAYS, Αντώνη Αγαπητό, μέλος του ΔΣ της HELLENIC SEAWAYS και 
Βασίλης Κάτσαρης,  διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης της εταιρίας

 Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λαυρέντης Δελασούδας με τον επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό

Ο αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Κώστας Λυμπουσάκης, απονέμει την πλακέτα στο νεαρό Μεστούση Κώστα Κουνάκη ο οποίος κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις συγκέντρωσε 19.849 μόρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου