Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κρυφές αυξήσεις ως 13% στο ρεύμα


Πρωτοχρονιά με ... αυξήσεις επιφυλάσσει η ΔΕΗ που έστειλε το νέο τιμοκατάλογο προς έγκριση και ζητάει αυξήσεις που ξεκινούν από 4% και σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 13%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η φιλοσοφία του νέου τιμοκαταλόγου είναι να αντιμετωπίζεται κάθε καταναλωτής ξεχωριστά και με αυτόν τον τρόπο κάτοχοι εξοχικών, άτομα που μένουν μόνα, αλλά δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα...
θα βρεθούν να πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα.
Παράδειγμα για μια κατανάλωση 750 κιλοβατωρών ενός ανθρώπου που μένει μόνος αλλά δεν είναι ούτε άνεργος, ούτε έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ είναι σήμερα περίπου 78 ευρώ. Με βάση το νέο τιμοκατάλογο και τους νέους υπολογισμούς η χρέωση πλέον θα είναι περί τα 86 ευρώ. Μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 10%. Αντίθετα μείωση θα δουν στις χρεώσεις οι καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση περί τις 2.500 κιλοβατώρες. Με βάση το νέο τιμοκατάλογο οι καταναλωτές αυτοί θα δουν μια μείωση περί τα 20 ευρώ στους λογαριασμούς τους ποσοστό 4,6%.
Οι αγρότες όμως θα έχουν πιο ακριβό τιμολόγιο κατά 4,9% και έτσι ένας αγροτικός καταναλωτής με κατανάλωση 5.000 κιλοβατώρες θα πληρώνει πλέον 335 ευρώ αντί 319 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου