Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 4/8 στη Χίο

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες σε παράκτια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας, στις Σποράδες και στο Νότιο Ιόνιο, και σταδιακά ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2018. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθούν για λίγο και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και κυρίως στις Κυκλάδες και στη Νότια Εύβοια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
30 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 5/8, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε τις πρωινές ώρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και σταδιακά ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και περισσότερο ενισχυμένοι στα ανατολικά τμήματα του νομού και στο Νότιο Ευβοϊκό, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 5-8-2018
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Πρόγνωση για τη Δευτέρα 6-8-2018 και την Τρίτη 7-8-2018
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά
βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 8-8-2018 και την Πέμπτη 9-8-2018
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα
ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου