Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 8/7 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017. Λίγοι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 18 έως 32 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν εκ νέου και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/7, ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 35 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.  

Λέσβος
Στη Λέσβο περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Κυριακή 9-7-2017
Καιρός: αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου