Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Αίθριος καιρός στη Χίο με τη θερμοκρασία στους 41 βαθμούς σήμερα Κυριακή 2/7

Αίθριος καιρός και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο αναμένεται σήμερα Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 41 βαθμούς, ενώ στην περιοχή του Έβρου θα φτάσει τοπικά τους 43 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 22 έως 42, όμως κατά τόπους θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 41, όμως τοπικά στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Κυριακή 2/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
33 έως 41 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Λέσβος
Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41 βαθμούς.

Αττική
Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 31 έως 43 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 28 έως 40 και πιθανόν έως 41 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 28 έως 40 και στην Κρήτη τοπικά έως 42 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, που το βράδυ στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 42 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 38 και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο από 25 έως 43 βαθμούς κελσίου. Στο ιόνιο από 20 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 43 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 3-7-2017
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου