Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Σάββατο 22/7

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου 2017. Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου και της Κω. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 22/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Κως
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Κω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Λέσβος
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στη Λέσβο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου