Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΛΤΑ: Τα μαστιχόδενδρα της Χίου στην ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROMED 2017

Ειδική σειρά γραμματόσημου “EUROMED 2017”

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν την έκδοση και κυκλοφορία, στις 27 Ιουνίου 2017, της Ειδικής Σειράς γραμματοσήμων EUROMED 2017.

Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community – EuroMed/PUMed») - με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η κυκλοφορία της Σειράς συμπίπτει με τη...
διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου της Ευρω-Μεσογειακής Ταχυδρομικής Ένωσης, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τους ταχυδρομικούς φορείς των χωρών-μελών της Ένωσης και την ενεργό συμμετοχή των ΕΛΤΑ, ιδρυτικού μέλους της Ένωσης.

Η φετινή έκδοση EUROMED έχει θέμα τα «Δένδρα της Μεσογείου» και η ελληνική του απόδοση προβάλλει τη μοναδική περίπτωση των μαστιχόδενδρων της Χίου.
Με διάρκεια ζωής πάνω από 100 χρόνια, ο αειθαλής αυτός θάμνος-σχίνος ευδοκιμεί αποκλειστικά στη Χίο και είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στο ελληνικό γραμματόσημο απεικονίζεται επίσης το «το δάκρυ της Φύσης», το προϊόν του μαστιχοφόρου σκίνου, που προκύπτει από τη παραδοσιακή διαδικασία του «κεντήματος», δηλαδή της χάραξης του κορμού και των κλαδιών του δένδρου. Η μαστιχοκαλλιέργεια εγγράφτηκε το 2014 στον κατάλογο της «Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας (UNESCO 2003)».

ΚΛΑΣΗ       ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ           ΠΟΣΟΤΗΤΑ
2,62 €       Μαστιχόδενδρο          2.000.000


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 35 Χ 45 χιλ. σε φύλλα των 8 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ : Μυρσίνη Βαρδοπούλου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset )
ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου 2017 και θα διατίθεται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 26 Ιουνίου 2018 εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι απόσυρσής τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

* Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον φωτογράφο Απόστολο Φλιούκα, για την παραχώρηση υλικού που διευκόλυνε σημαντικά την έκδοση της παρούσας Σειράς.

Θα εκδοθούν επίσης:

1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ (τεμ. 5.000)
Κυκλοφορούν 5.000 τεμάχια αριθμημένα, καθένα από τα οποία περιέχει δυο ενωμένα γραμματόσημα που φέρουν διάτρηση στη μια διάσταση και στην άλλη είναι κομμένα. Τιμή διάθεσης 5,24 € ανά τεμάχιο.


2. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (τεμ. 5.000)
Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Τιμή διάθεσης 4,00 € ανά τεμάχιο.



3. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)
Τιμή διάθεσης 11,00 € ανά τεμάχιο.


4. ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ (τεμ. 7.000 αριθμημένα)
Διατίθενται προς 2,62 € ανά τεμάχια




Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προβάλει και στο παρελθόν τη μοναδικότητα του μαστιχόδενδρου με την κυκλοφορία ενός πρωτότυπου τετραδίου με ένθετο που περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές με μαστίχα Χίου.



Όλα τα παραπάνω Φιλοτελικά προϊόντα διατίθενται από το e-shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων (www.elta.gr), από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα καθώς και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού στην Αθήνα) μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 26 Ιουνίου 2018.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο επ’ αυτών το γραμματόσημα της σειράς.



Όλα τα παραπάνω φιλοτελικά προϊόντα διατίθενται από το e-shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων (www.elta.gr), από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, καθώς και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού στην Αθήνα) μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 26 Ιουνίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου