Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πρόστιμο για ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Πέντε συμβουλές για να το αποφύγετε

Πρόστιμο για ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Πέντε συμβουλές για να το αποφύγετεΠέντε συμβουλές για να γλιτώσετε τη μεγάλη ταλαιπωρία αν κατά λάθος σας έβαλαν στη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα

Σας ήρθε μπουγιουρντί ότι το αυτοκίνητό σας είναι ανασφάλιστο, αλλά εσείς το έχετε ασφαλίσει, ή το έχετε πουλήσει ή έχετε παραδώσει πινακίδες; Κακώς. Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που από λάθος μπήκαν στη λίστα των ανασφάλιστων και οι οποίοι ανέρχονται σε...
200 ως 250 χιλιάδες.

Ετοιμαστείτε για μία μικρή ή μεγάλη ταλαιπωρία ανάλογα με την περίπτωση. Αλλά για να γλιτώσετε ένα μέρος της ταλαιπωρίας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει ορισμένες οδηγίες για να γλιτώσετε τουλάχιστον ένα μέρος από την καλοκαιρινή ταλαιπωρία.

Λοιπόν, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, στις περιπτώσεις όπου μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων θα πρέπει κατά περίπτωση:

- Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.

- Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.).

- Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.

- Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης.

- Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ.237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου