Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η θερμοκρασία στη Χίο έως 38 βαθμούς σήμερα Παρασκευή και έως 43 στην Αθήνα

Αίθριος καιρός και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ, μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις χαμηλές ταχύτητες ανέμου θα ενισχύσουν το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 42, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 40, στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο από 22 έως 42 και τοπικά έως 43, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 38, και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 39 και τοπικά στην Κρήτη και τη Ρόδο έως 40.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
31 έως 38 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 1/7, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με αίθριο καιρό, χωρίς αλλαγή θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Λέσβος
Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 29 έως 43 βαθμούς, ενώ για σύντομο χρονικό διάστημα νωρίς το απόγευμα θα πλησιάσει τους 44 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 40, κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 41 και κατά τόπους έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου