Φτιάξτε μόνοι σας ένα εύκολο σνακ
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
1/4 κούπας αποξηραμένα δαμάσκηνα (δαμάσκηνα)
1/4 κουταλάκι...
αλάτι
1/4 φλιτζανιού ηλιόσποροι
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 βανίλια
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και τους ηλιόσπορους σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού ή λαδόκολλα.
Ψήσε στο γκρίλ στη μεσαία θερμοκρασία του φούρνου στη δεύτερη σκάλα για περίπου 10 λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρά ανά διαστήματα.
Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και ανακάτεψε.
Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο. Απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και βάζετε σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια το ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στην δεύτερη σχάρα του φούρνου.
Συνοδέψτε το πρωινό σας με έναν πλούσιο δυναμωτικό χυμό με μπανάνα και καρότο.
Πηγή: sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου