Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο φονιάς της Καστοριάς

Ποιος είναι ο φονιάς της ΚαστοριάςΕίχε συλληφθεί για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Δεν κόλλησε ούτε ένα... ένσημο στη ζωή του και ασχολούνταν περιστασιακά ως DJ σε γάμους, κοινωνικές εκδηλώσεις και μπαράκια της Θεσσαλονίκης. Εμφανιζόταν ως «διοργανωτής events» και προσέγγιζε συχνά επώνυμους (;) που αρέσκονταν να τους περιφέρει στα καταστήματα της νυχτερινής Θεσσαλονίκης. Ετσι γνώριζε ανθρώπους που κινούνται στον χώρο της...
τοπικής ραδιοτηλεόρασης, της νύχτας και του κοσμικού ρεπορτάζ.

Κι όλοι αυτοί έμειναν άφωνοι το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν έμαθαν ότι ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου δολοφόνησε με τον πλέον άγριο τρόπο μια 21χρονη φοιτήτρια από την Κέρκυρα και πέταξε το πτώμα της στις όχθες της λίμνης της Καστοριάς.

Λίγο νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί με την Ανδριάνα Γαρδικιώτη, τη χτύπησε, τη μαχαίρωσε σε όλο της το σώμα με πρωτοφανή αγριότητα και άφησε τόσο το μαχαίρι, όσο και ένα κατσαβίδι, πάνω στο σώμα της.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», ο τρόπος της άγριας δολοφονίας της νεαρής, πανέμορφης φοιτήτριας και ο αργός, βασανιστικός θάνατός της δείχνουν έναν άνθρωπο αδίστακτο, εξαιρετικά βίαιο, κατακτητικό, που θεωρεί ότι ο άλλος του ανήκει, και όταν προσπαθεί να δραπετεύσει τον σκοτώνει.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε -στην περιοχή των δικαστηρίων και δίπλα ακριβώς από το σπίτι των γονιών του- δεν είχε φίλους, μόνο πολλούς γνωστούς. Συναναστρεφόταν με ανθρώπους του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, δευτεροκλασάτους ηθοποιούς και τραγουδιστές, μοντέλα και υποψήφιες τηλεπαρουσιάστριες.

Κατά καιρούς συνόδευε κοπέλες αρκετά νεαρής ηλικίας και οι γνωστοί λένε πως στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό και με μια 14χρονη από την Αλβανία. Εμφανιζόταν ως άτομο της πιάτσας, ωστόσο ποτέ δεν μιλούσε για τον εαυτό του και δεν ήξεραν πολλά για την προσωπική του ζωή. «Κάποιες στιγμές γυάλιζε το μάτι του και γινόταν παρορμητικός», λέει ένας από εκείνους που τον ήξεραν καλά.

Ο Στ. Ευσταθίου απασχόλησε και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές τόσο για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου όσο και παιδικής πορνογραφίας και τώρα ως ο δράστης ενός από τα φρικιαστικότερα εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 οι γονείς μιας ανήλικης τον κατήγγειλαν για αποπλάνηση της κόρης τους και κρίθηκε προφυλακιστέος. Εμεινε στη φυλακή μέχρι τον Ιούλιο του 2002 και η υπόθεση έληξε με... συμβιβασμό των δύο πλευρών, ώστε να αποφυλακιστεί. Τότε μάλιστα είχε ακουστεί ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του για περίεργες παρακολουθήσεις ανήλικων αγοριών και κοριτσιών.

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου ο Στ. Ευσταθίου πέρασε και πάλι το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά συνελήφθη για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες αρχείων παιδικής πορνογραφίας που κατασχέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 30.000 τέτοια αρχεία, ιδιαίτερης σκληρότητας, σε κάποια μάλιστα «πρωταγωνιστές» ήταν ακόμη και βρέφη μερικών μηνών που κακοποιούνταν σεξουαλικά από ενήλικες αλλά και παιδιά 4-6 χρόνων που εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί του -καταργημένου πια- τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σοκαρίστηκαν βλέποντας το υλικό, λόγω της αγριότητάς του, ενώ υπήρχαν αρχεία που χρονολογούνται από το 2000, γεγονός που σημαίνει ότι τα διακινούσε τουλάχιστον για μία δεκαετία.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο απόστρατος αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας πατέρας του πλήρωσε τη χρηματική εγγύηση των 3.000 ευρώ και ο δράστης όφειλε να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και παράλληλα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

«Γυάλιζε το μάτι του. Κλειδώθηκε στο διαμέρισμά του και για δύο ώρες δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα. Κατάφερε σε αυτό το διάστημα να διαλύσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και να κρύψει τον σκληρό του δίσκο κάτω από τον καναπέ, ελπίζοντας έτσι να διαφύγει τη σύλληψη. Ηταν ψύχραιμος, αδίστακτος, αμετανόητος», μας είπε αστυνομικός που συμμετείχε τότε στη σύλληψή του.

Το ίδιο ψύχραιμος ήταν και στα μέσα της εβδομάδας όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για να απολογηθεί. Ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του όταν η Ανδριάνα τού ζήτησε να χωρίσουν, ότι την αγαπούσε πολύ, ότι ουδέποτε την κακοποίησε, όπως ακούστηκε και ότι είχε αποφασίσει να πάει να τη συναντήσει, βάζοντας τέλος στη ζωή του, όταν έπεσε σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου